Ohita navigaatio

Uusi puheenjohtaja, uusi hallitus ja uudet kujeet kaudelle 2018-2019

Aikuisopettajien liiton AKOL ry:n uusi toimintakausi alkoi 1.6.2018. Keväällä Lahdessa vuosikokouksen yhteydessä pidettyjen liiton 50v. juhlien jälkeen on ollut aika palata arkiseen aherrukseen. Vuosikokouksessa valittiin myös uusia hallituksen jäseniä sekä uusi puheenjohtaja.

Olen varovasti ylpeä saadessani tämän vastuullisen tehtävän ensimmäisenä naispuheenjohtajana liitossamme. Haluan tuoda omalla kaudellani esille koko hallituksen merkityksen ja yhteistyön tärkeyden liiton toiminnassa niin edunvalvonnassa kuin muissakin asioissa. Käy tutustumassa hallitukseen nettisivuillamme www.akol.fi.

Hallitus lähti innolla mukaan kehittämään toimintaa. AKOL:n hallituksen sisäiset työryhmät laittoivat kesäkuussa ajatukset liikkeelle vuosikokouksessa julkaistun toimintasuunnitelman toteuttamiseksi. Se onkin poikinut jo monenlaista näkökulmaa toimintaan. Tästä on hyvä jatkaa!

Aikuiskoulutus on ollut kurimuksen käsissä jo useamman vuoden leikkausten ja lainsäädännön näkövinkkeleistä. Samaan aikaan kuitenkin mediassa kirjoitetaan jatkuvan oppimisen, aikuisten osaamisen ja perustaitojen kehittämisen tarpeesta. Meillä on siis valtakunnassa selkeä tarve nopealle ja ketterälle aikuiskoulutukselle ja meillä aikuisopettajilla olisi tähän osaamista. Jäsenemme ammatillisen koulutuksen organisaatioissa, aikuiskoulutuskeskuksissa ja vapaan sivistystyön parissa ovat valmiina tähän, mutta ovatko meidän päättäjät valmiina? Koulutusleikkaukset seis ja rahoitus kuntoon!

Ensi keväänä käydään eduskuntavaalit ja on tärkeä, että koko Suomessa me Aikuisopettajien liiton jäsenet viemme tätä koulutuksen viestiä nykyisille ja tuleville päättäjille. Vaikuttakaa siis omissa yhdistyksissä, alueyhdistyksissä ja olkaa rohkeasti yhteydessä meihin valtakunnallisesti. OAJ:n eduskuntavaalitavoitteet julkaistaan Maailman Opettajien päivänä 5.10.2018. #koulutusratkaisee

Toivon lämpimästi kaikille aikuisopettajille mukavaa ja ahkeraa syksyä! Pitäkää itsestänne ja työkavereistanne huoli. Yhdessä olemme enemmän!

Maarit Rahkola
AKOL ry
Puheenjohtaja

Uutiset

Uutiset

Jäsenkirje 6 / 2024

13.06.2024

Uutiset

Jäsenkirje 5 / 2024

27.05.2024

Tapahtumat

Tapahtuma | 25.6.2024

SuomiAreena 2024 Porissa

Tapahtuma | 9.8.2024

AktiiviOPET 2024 seminaari

Yhdistyksemme

Aikuisopettajien liitto AKOL ry:n tehtävänä on toimia aikuisopetuksen alalla toimivan jäsenistönsä oikeuksien, taloudellisen ja sosiaalisen aseman turvaamiseksi sekä ammatillisen ja järjestöllisen osaamisen kehittämiseksi.

Yhdistyksemme toimintaa hoitaa yhdistyksen puheenjohtaja ja hallitus. Aikuisopettajienliitossa on jäsenenä n. 1800 aikuisopettajaa ja -kouluttajaa jäsenyhdistyksissä.