Ohita navigaatio

Islannin opintomatkan matkaohjelma

Opintomatka Islantiin 14. – 19.5.2022

Opintomatkalle haetaan OKKA-säätiön stipendiä 1.3–31.3.2022. Stipendeistä lisätietoa OKKA-säätiön sivuilta TÄÄLTÄ. AKOL ry:n stipendin hausta katso ohjeet TÄÄLTÄ.

Matkalle ei ole erikseen myytäviä omakustanteisia paikkoja.

ALUSTAVA MATKAOHJELMA (muutokset ohjelmaan ja aikatauluun mahdollisia)

Lauantai 14.5.2022

13:00

 

15:10 – 15:45

 

20:00

MATKUSTUSPÄIVÄ

Kokoontuminen Helsinki-Vantaan lentokentällä pääturvatarkastuksen edessä (terminaali 2)

 

Lento Helsinki – Reykjavik (Huom! muuttunut lennon lähtöaika)

 

Lentoasemalta bussikuljetus hotelli Center Hotel Plazaan
(lisätietoa: https://www.centerhotels.com/en/hotel-plaza-reykjavik)

Majoittautuminen

Yhteinen malja hotellin aulabaarissa ja tutustumista ryhmään

Sunnuntai 15.5.2022

 

9:00 ~ 21.00

 

KULTTUURIPÄIVÄ

 

Retkipäivä Golden Circle ja Blue Lagoon (pääsymaksu sisältyy retkeen)

  • lähtö hotellin edestä yhteisellä bussilla
  • pakkaa mukaan uimapuku ja henkilökohtaiset hygieniatarvikkeet (pyyhkeen saat kylpylästä)
  • varaa mukaan juomaa ja pientä evästä
  • matkan aikana on mahdollisuus ostaa ruokaa omakustanteisesti esim. Blue Lagoonin ravintolassa.
  • paluu hotellille noin klo 21:00.

https://www.rantapallo.fi/aktiivilomat/koe-islannin-helpoin-luontoseikkailu-kolme-tunnetuinta-kohdetta-yhdessa-paivassa/

https://www.rantapallo.fi/aktiivilomat/onko-tassa-islannin-unohtumattomin-elamys-matkailijoiden-rakastama-blue-lagoon-hurmaa-kavijan/

 

Maanantai 16.5.2022

xx:yy

10:00 – 11:30

 

 

 

 

 

17:00 – 19:00

 

OPINTOPÄIVÄ

Kokoontuminen hotellin ala-aulassa ja lähtö kävellen päivän vierailukohteeseen.

Starfsmennt

Julkisten työntekijöiden koulutuskeskus Starfsmennt on julkisten työntekijöiden ja organisaatioiden osaamisen kehittämisen ja ammatillisen koulutuksen yhteistyöfoorumi. Keskuksen tavoitteena on auttaa julkisia työntekijöitä ja organisaatioita sekä yleis- että erityisosaamisen vahvistamisessa.

https://www.smennt.is/forsida/english/

 

Kirjailija Satu Rämön tapaaminen hotellilla (kokoustila)

  • Voit miettiä ennakkoon, mitä haluat kysyä Sadulta elämästä Islannissa. Kysymykset voi lähettää ennen matkaa maarit.rahkola@akol.fi

https://satu.is/
https://www.instagram.com/satu_ramo

Satu Rämö (s. 1980) on suomalainen kirjailija, viestintäalan yrittäjä ja sosiaalisen median vaikuttaja. Hänellä on Instagram-palvelussa yli 18 000 seuraajaa. Rämö on kauppatieteiden maisteri ja humanististen tieteiden kandidaatti. Hän asuu Islannissa, on naimisissa ja hänellä on kaksi lasta. Rämölle on myönnetty Mondon Vuoden matkakirja-palkinto vuonna 2015 kirjastaan Islantilainen voittaa aina. (Wikipedia)

Tiistai 17.5.2022

xx:yy

 

9:00 – xx:yy

 

OPINTOPÄIVÄ

Kokoontuminen hotellin ala-aulassa ja lähtö kävellen päivän vierailukohteeseen.

 

Tskoli, Technical College, School of the Industry

Suurin osa Tskolin opinnoista painottuu ammatilliseen koulutukseen. Opiskelijoilla on myös mahdollisuus suorittaa sen rinnalla ylioppilastutkinto. Oppilaitos koostuu kahdeksasta koulusta ja teknisestä akatemiasta, jotka tarjoavat noin 50 opinto-ohjelmaa ja 800 kurssia joka lukukausi.

Keskiviikko 18.5.2022

10:00

 

 

 

 

 

13:00 – 16:00

 

OPINTOPÄIVÄ

Mímir

Mímir on koulutusalan yritys, joka toimii jatko- ja ammatillisen koulutuksen alalla. Mímis Lifelong Learningin päätavoitteena on luoda oppimismahdollisuuksia lyhyen peruskoulun suorittaneille ja kannustaa työmarkkinoilla olevia elinikäiseen oppimiseen ja urakehitykseen. Toinen päätavoitteena on tarjota monipuolista islannin opetusta toisena kielenä sekä kielikursseja.

https://www.mimir.is/

 

IÐAN education centre

IÐAN on yksityinen voittoa tavoittelematon koulutus- ja koulutuspalveluiden tarjoaja, jota tukee työntekijöiden ja ammattiliittojen liitto. Ne edustavat toimialoja, joita palvelemme valtakunnallisesti. Palveluita ovat kurssit, neuvonta ja aiemman oppimisen validointi.

https://www.idan.is/um-okkur/english/

Hotellilla matkan annin purku (kokoustila)

Torstai 19.5.2022

14:00

17:50 – 00:50

MATKUSTUSPÄIVÄ

Lähtö hotellilta tilausbussilla lentokentälle.

Lento Reykjavik – Helsinki

 
Matka sisältää edestakaisen lennon HEL – RKV – HEL sekä majoituksen (5 yötä) kahden hengen huoneessa. Lisämaksu yhden hengen huoneesta on 300 € (Näitä paikkoja on hyvin rajoitetusti ). AKOL ei korvaa kotimaan matkoja, majoituksia kotimaassa eikä ansionmenetyksiä.Aamiainen sisältyy huoneen hintaan. Muut matkan aikana tapahtuvat ruokailut ovat omakustanteisia. Keskiviikon illan yhteisessä matka annin purussa on pientä purtavaa ja kahvia ja teetä tarjolla.

Aikataulut ovat aina paikallista aikaa. Kun Suomessa on kesäaika, Islannissa kello on 3 tuntia Suomen aikaa jäljessä.

Islannin maantieteestä ja heikosta joukkoliikenteestä johtuen matkaohjelma sisältää kävellen liikkumista myös vaihtelevassa maastossa. Tutustumiskohteemme sijaitsevat noin 0-5 km säteellä hotellista ja siirtyminen niihin tapahtuu lähtökohtaisesti kävellen. Sunnuntaina retkipäivänä liikumme linja-autolla.

Islanti on poistanut kaikki Covid-19 rajoituksensa 25.2.2022. Lisätietoa seuraavalta sivustolta:

https://finlandabroad.fi/web/isl/ajankohtaista/-/asset_publisher/TV8iYvdcF3tq/content/koronavirusuutiset-islannissa-2/384951

Lisätietoja saat myös täältä:

Mikäli koronatilanne muuttuisi ennen matkallemme lähtöä ja Islanti vaatisi täyden rokotesarjan, rokotepassin ja negatiivisen testituloksen, matkustaja huolehtii ja kustantaa nämä itse.

Yksittäiset ja koronasta johtuvat muutokset ohjelmassa ovat mahdollisia.

Opintomatkan järjestelyjen, ohjelman ja paikan päällä tapahtuvan toiminnan osalta yhteyshenkilöitä ovat Niina Engblom (+358 44 455 8297) ja Maarit Rahkola (+358 400 808 736, maarit.rahkola@akol.fi).

 

 

Tapahtumat

Tapahtuma | 22.5.2024

AKOL:n opintomatka

Tapahtuma | 25.6.2024

SuomiAreena 2024 Porissa

Tapahtuma | 9.8.2024

AktiiviOPET 2024 seminaari

Yhdistyksemme

Aikuisopettajien liitto AKOL ry:n tehtävänä on toimia aikuisopetuksen alalla toimivan jäsenistönsä oikeuksien, taloudellisen ja sosiaalisen aseman turvaamiseksi sekä ammatillisen ja järjestöllisen osaamisen kehittämiseksi.

Yhdistyksemme toimintaa hoitaa yhdistyksen puheenjohtaja ja hallitus. Aikuisopettajienliitossa on jäsenenä n. 1800 aikuisopettajaa ja -kouluttajaa jäsenyhdistyksissä.