Ohita navigaatio

AKOL:n vuosikokous 15.8.2020, Helsingissä

Aikuisopettajien liitto AKOL ry vuosikokous 15.8.2020 Akavatalolla

AKOL:n vuosikokous pidettiin tänä vuonna COVID-19 pandemian takia vasta nyt elokuussa totutun huhtikuun sijaan. Poikkeuksellista oli myös se, että kokouksen järjesti AKOL:n hallitus, ei jäsen- tai paikallisyhdistys. Jokainen AKOL:n jäsen- tai paikallisyhdistys sai lähettää paikalle vain yhden henkilön, tämäkin poikkeuksellista. Pidimme kokouksen siis pienellä porukalla.

Kokouspaikalla oli huomioitu riittävät turvavälit

Akavatalolla saapui reilu 20 jäsentä. Oli mukava nähdä pitkästä aikaa tuttuja aikuisopettajia ympäri Suomen. Tätä olimme kaikki kaivanneet. Mutta jotain puuttui! Se tuttu ja lämmin halaus, jota olemme aina käyttäneet kohdatessa. Ehkäpä juuri tämän puuttuminen teki kohtaamistilanteesta hieman laimean. Mutta kaikesta huolimatta tämä ”face to face” -kohtaaminen oli enemmän kuin tervetullut. Ja ennen kaikkea kohtaamisissa mennään terveys edellä.

Tähän korona-aikaan tyypillisenä toimintatapana saimme OAJ:n puheenjohtajan Olli Luukkaisen tervehdyksen kokousväelle sähköisenä. Katso Ollin tervehdys tästä.

Kokous eteni jouhevasti ja sujuvasti. Kokouksen puheenjohtajina Mirva Peltokangas ja Petri Katoskoski hoitivat osansa mallikkaasti. AKOL:n työryhmien vetäjät kertoivat toimintakertomuksessa vuoden 2019 toteutuneita asioita ja puolestaan toimintasuunnitelman 1.6.2020 – 31.52021 osassa kuultiin tulevaisuuden suunnitelmia. OAJ:n toiminnassa järjestörakenteen uudistaminen on isossa roolissa ja tähän pitää AKOL:ssakin valmistautua hyvin. AKOL:n tulee myös huolehtia, että aikuiskoulutuksen ääni kuuluu päättäjätasoilla saakka.

Valitut kokousvirkailijat työssääm

AKOL:n hallituksessa oli uudelle toimikaudelle paljon paikkoja auki ja ehdokkaiden esittelyt kokousväki kuuli sähköisenä. Akolin uusi hallituskausi alkaa poikkeuksellisesti 17.8.2020.

Uuteen hallitukseen tulivat valituksi seuraavat jäsenet seuraavalle kolmvuotiskaudelle:

  • Varsinainen jäsen Mika Nurminen, varajäsen Mirva Peltokangas
  • Varsinainen jäsen Jori Huovinen, varajäsen Juhani Jussila
  • Varsinainen jäsen Timo Junkala, varajäsen Janette Broberg

Kokouksen lopuksi kuulimme AKOL:n hallituksen työstämän julkilausuman.

Kuuntele ja katso julkilausuma ”Arjen sankareita” tästä.

Lämmin kiitos kokousväelle mukavasta kokouksesta, keskusteluista ja kohtaamisista. Toivottavasti näemme ensi vuonna aivan normaaliin tapaan, tällä kertaa Oulussa ja saamme pitää perinteisen kokouksen iltajuhlan kera.

Nähdään Oulussa huhtikuussa 2021!

Maarit Rahkola
Puheenjohtaja, AKOL ry

sekä

AKOL hallitus

AKOL ry sai Tampereen aikuiskouluttajilta vuosikokouksen järjestäjän muistolaatan säilytettäväksi.

Uutiset

Uutiset

Jäsenkirje 6 / 2024

13.06.2024

Uutiset

Jäsenkirje 5 / 2024

27.05.2024

Tapahtumat

Tapahtuma | 25.6.2024

SuomiAreena 2024 Porissa

Tapahtuma | 9.8.2024

AktiiviOPET 2024 seminaari

Yhdistyksemme

Aikuisopettajien liitto AKOL ry:n tehtävänä on toimia aikuisopetuksen alalla toimivan jäsenistönsä oikeuksien, taloudellisen ja sosiaalisen aseman turvaamiseksi sekä ammatillisen ja järjestöllisen osaamisen kehittämiseksi.

Yhdistyksemme toimintaa hoitaa yhdistyksen puheenjohtaja ja hallitus. Aikuisopettajienliitossa on jäsenenä n. 1800 aikuisopettajaa ja -kouluttajaa jäsenyhdistyksissä.