Ohita navigaatio

OAJ:n valtuuston kevätkokouksessa hallitukselle osoitettu kysymys

OAJ:n valtuuston kevätkokous 8.-10.5., OAJ:n hallituksen kyselytunti,

Kysymys OAJ:n hallitukselle:

Mihin toimenpiteisiin ja millaisin tavoittein OAJ lähtee seuraavalle sopimuskierrokselle ammatillisen koulututuksen vuosityöaikaan kohdistettujen vaatimusten osalta. Epätasa-arvoisuutta on koettu erityisesti E-osiosta siirtyneiden opettajien kohdalla koskien sitomattoman työajan minimiprosenttia ja kahta viikkoa lyhempiin vapaajaksoihin.

Maarit Rahkola, OAJ:n hallituksen jäsen,  AKOL:n puheenjohtaja vastasi kysymykseen:

OAO (OAJn ammatilliset opettajat) pitivät tärkeinä, että E-osiolaiset saadaan sopimuksen piiriin, kun vuosityöajasta neuvoteltiin. Sopimuksen sisällä heidän asemaa on mielestämme helpompi korjata kuin sopimuksen ulkopuolella. OAO:n palkkatyöryhmä on käynyt alustavia keskusteluja tavoitteiden asettelussa seuraavalle neuvottelukierrokselle ja näitä keskusteluja jatketaan. Kentältä saadaan arvokasta tietoa mm. luottamusmiesten kautta vuosityöajan sujuvuudesta ja kipukohdista. Myös OAJ:n kyselyn kautta saadaan tietoa. Sitomattoman ja sidotun työn osuus sekä vapaajaksojen määrä ovat jo listalla, samoin matkustamiseen käytettävän ajan selkeyttäminen. Myös iltalisien huomioiminen on asia, johon pitää saada korjausta. Kokemusten myötä kartoitamme, mitkä muut asiat olisivat tärkeitä tuoda esille seuraavalla neuvottelukierroksella. Tässä kohtaa on tärkeää muistaa myös paikalliset soveltamisohjeet ja niiden neuvotteluihin luottamusmiehille annettava tuki. Moni asia on korjattavissa jo paikallisista soveltamisohjeista käsin.

 

 

Tapahtumat

Tapahtuma | 22.5.2024

AKOL:n opintomatka

Tapahtuma | 25.6.2024

SuomiAreena 2024 Porissa

Tapahtuma | 9.8.2024

AktiiviOPET 2024 seminaari

Yhdistyksemme

Aikuisopettajien liitto AKOL ry:n tehtävänä on toimia aikuisopetuksen alalla toimivan jäsenistönsä oikeuksien, taloudellisen ja sosiaalisen aseman turvaamiseksi sekä ammatillisen ja järjestöllisen osaamisen kehittämiseksi.

Yhdistyksemme toimintaa hoitaa yhdistyksen puheenjohtaja ja hallitus. Aikuisopettajienliitossa on jäsenenä n. 1800 aikuisopettajaa ja -kouluttajaa jäsenyhdistyksissä.