Ohita navigaatio

Huhuu opettajat amiksessa, aikkarissa ja vapaan sivistystyön oppilaitoksissa!

Työskenteletkö opettajana tai kouluttajana ammatillisessa oppilaitoksessa, aikuiskoulutuskeskuksessa, vapaan sivistystyön oppilaitoksissa tai jollain muulla sektorilla koulutustehtävissä aikuisten parissa?

Oletko pohtinut, mikä merkitys on ammattiyhdistyksen jäsenyydellä? Toisilla ay-jäsenyys on tullut verenperintönä, toisilla kasvanut opintojen aikana ja toisilla ehkä työkaveri on vinkannut yhdistykseen liittymisestä. Toisilla taas ei hälytyskellot soi asian kanssa laisinkaan.

Mitä jäsenyys voi antaa juuri sinulle? Turvaa, vakuutusta, erilaisia etuja, edunvalvontaa monella eri tasolla. Tässä joitakin vain mainittuna.

Olen itse kuulunut Opetusalan ammattijärjestöön opiskeluajoista lähtien. Oli jotenkin itsestään selvää, että opettajana minun tulee kuulua liittoon. Olen nähnyt tämän asian samanlaisena kuin minkä tahansa vakuutuksen itselläni, lapsillani tai kodillani. Jäsenyys turvaa minua työelämän kiemuroissa. Toisaalta saan myös monia konkreettisia jäsenetuja järjestöltä.

Me aikuisopettajien liitto AKOL ry:ssä olemme juuri sinua varten aikuisopettaja, työpaikastasi riippumatta. Meidän kauttamme kuulut automaattisesti Opetusalan ammattijärjestöön (OAJ) ja saat järjestön kattavat jäsenedut käyttöösi.

AKOL ry AktiiviOPET-seminaari Helsingissä syksyllä 2022.

Aikuiskoulutuksella on pitkä historia aina elinikäisestä oppimisesta jatkuvaan oppimiseen. Aikuispedagogiikkaa on pidettävä esillä. Me AKOL:ssa pidämme tätä aktiivisesti keskustelussa. Koulutuspolitiikka on todella iso osa tärkeää edunvalvontaa sopimusedunvalvonnan rinnalla.

Jäsenistölle tarjoamme työehtosopimusneuvontaa, monipuolista koulutusta valtakunnan tasolla (esim. AktiiviOPET-seminaari) ja vaikutamme vahvasti aikuiskoulutukseen sekä OAJ:n sisällä että yhteistyöverkostoissa.

Liity siis mukaan aktiiviseen aikuisopettajien porukkaan. https://www.oaj.fi/jasenyys/

Hyvää syksyä kaikille ja muistakaa pitää itsestänne huolta! Kuva Maarit Rahkola

Terkuin,

Maarit
puheenjohtaja, AKOL ry

Uutiset

Uutiset

Jäsenkirje 6 / 2024

13.06.2024

Uutiset

Jäsenkirje 5 / 2024

27.05.2024

Yhdistyksemme

Aikuisopettajien liitto AKOL ry:n tehtävänä on toimia aikuisopetuksen alalla toimivan jäsenistönsä oikeuksien, taloudellisen ja sosiaalisen aseman turvaamiseksi sekä ammatillisen ja järjestöllisen osaamisen kehittämiseksi.

Yhdistyksemme toimintaa hoitaa yhdistyksen puheenjohtaja ja hallitus. Aikuisopettajienliitossa on jäsenenä n. 1800 aikuisopettajaa ja -kouluttajaa jäsenyhdistyksissä.