Ohita navigaatio

OAJ:n kevätvaltuustossa päätettyä

OAJ:n kevätvaltuusto pidettiin 15-17.5.2024 Akavatalolla. AKOL:n valtuutetut Petri ja Kimmo olivat kokouksessa paikalla puolustamassa aikuiskoulutuksen asemaa Suomessa, hallituksen tekemän 100 miljoonan rahoitusleikkauksen kohdentamisen jälkeen aikuiskoulutukseen. Katariina Murto nosti valtuuston avauspuheenvuorossaan esille, että ”Niitä on erityisen vaikea ymmärtää, kun työmarkkinoilla vallitsee laaja osaajapula. Leikkaaminen sopii äärimmäisen huonosti yhteen sen kanssa, että osaamistasoa pitäisi nostaa sekä vastata työelämän muutoksiin ja osaajapulaan jatkuvan oppimisen avulla. Tässäkin valossa rahoitusleikkaukset ovat lyhytnäköisiä ja huonosti ajoitettuja.” Puheen voit käydä lukemassa OAJ:n uutisesta.

OAJ:n kevätvaltuustossa valittiin uusi puheenjohtajisto ja valituksi tulivat Ulla Kangasniemi, OAO:sta, Timo Saavalainen YSI:stä sekö Mervi Berg YSI:stä.

  • OAO = OAJ:n ammatilliset opettajat
  • YSI = Yleissivistävät opettajat

Kokouksessa hyväksyttiin OAJ:n uusi strategia vuosille 2025-2028. Strategiakauden tärkeimmiksi tavoitteiksi nostettiin edunvalvonta ja jäsenpalvelu. Voit lukea aiheesta lisää OAJ:n uutisesta.

Kokouksessa valtuutetut olivat huolissaan mm. aikuiskoulutuksen asemasta ja rahoitusleikkauksista, tulevat työelämäheikennykset, työhyvinvointi ja turvallisuus. Voit lukea lisää aiheesta OAJ:n uutisesta.

OAJ:n hallituksen jäseniksi kaksivuotiskaudelle valittiin äänestyksen jälkeen Hella Jukka, Hietalahti Lauri, Juvonen Katri, Kattelus Katarina, Latomäki Pia, Laurinantti Mira, Lehtinen Paula, Lindfors Tapio, Lindqvist Sebastian, Mäntsälä Tuija, Pakanen Anitta, Palomäki Anne-Maria, Palviainen Santeri, Parkkinen Asko, Pykäläinen Sari, Pylkkänen Marika, Rantala Tanja, Renfors Anna, Ruotsala Anna, Suomi Anne ja Vilkki Anu.

Kokousterveisin
Kimmo & Petri

AKOL:n valtuutetut Petri Karoskoski ja Kimmo Liljeroos OAJ:n kevätvaltuuston kokouksen alkumetreillä.

 

 

 

Uutiset

Uutiset

Jäsenkirje 6 / 2024

13.06.2024

Uutiset

Jäsenkirje 5 / 2024

27.05.2024

Tapahtumat

Tapahtuma | 25.6.2024

SuomiAreena 2024 Porissa

Tapahtuma | 9.8.2024

AktiiviOPET 2024 seminaari

Yhdistyksemme

Aikuisopettajien liitto AKOL ry:n tehtävänä on toimia aikuisopetuksen alalla toimivan jäsenistönsä oikeuksien, taloudellisen ja sosiaalisen aseman turvaamiseksi sekä ammatillisen ja järjestöllisen osaamisen kehittämiseksi.

Yhdistyksemme toimintaa hoitaa yhdistyksen puheenjohtaja ja hallitus. Aikuisopettajienliitossa on jäsenenä n. 1800 aikuisopettajaa ja -kouluttajaa jäsenyhdistyksissä.